Liefdevol chocoladehart

Liefdevol chocoladehart

5577438929_6911b0dd19_o

Liefde gaat door de maag, voor velen dan. Zeker als het een chocoladehart is dat met veel liefde is bereid. Als alternatief voor pinda’s kun je ook walnoot of hazelnoot gebruiken. Wees creatief!

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 min. bakken, 60 min. opstijven

Ingrediënten:

  • 200 gram suiker
  • 250 gram melkchocolade
  • 150 gram ongezouten pinda’s van ‘t Heukske
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 hartvorm (springvorm)

Verwarm de crème fraîche in een klein steelpannetje. Zet ondertussen een andere pan op het vuur met een dikke bodem en laat de suiker al roerend op middelmatig vuur karamelliseren (tot de suiker bruin is gekleurd). Zodra de suiker gekaramelliseerd is voeg je de crème fraîche toe en roer je door tot de suiker helemaal is opgelost. Vergeet niet om het vuur laag te zetten. Snijdt de chocolade in kleine stukken en voeg het toe aan de pan, doorroeren tot alles gesmolten is.

Hak de pinda’s in kleinere grove stukken en voeg dit aan het mengsel toe. Roer alles goed door elkaar en zet het vuur uit. Verdeel het mengsel in de hartvorm en laat het ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast. Als het volledig is afgekoeld haal je de vorm weer uit de koeling en leg je het hart voorzichtig uit op een plat bord. Fijne valentijnsdag!