Amandelcake

Amandelcake

0K1A7194

Deze luchtige en simpel te bereiden amandelcake is heerlijk bij een kop koffie of thee.  Probeer hier maar eens vanaf te blijven!

Aantal personen: 12

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 70 g kristalsuiker
  • 100 g honing
  • mespuntje zout
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 120 g fijngemalen amandelen
  • 175 g bloem
  • 16 g bakpoeder
  • honing
  • amandelen

Klop de eieren samen met de suiker, honing en zout op voor een minuut. Voeg de zonnebloemolie, yoghurt en fijngemalen amandelen toe. Klop alles samen op met een garde. Voeg de bloem en bakpoeder toe. Mix alle ingrediënten samen tot een gladde massa.

Vet de bakpapier beklede bakvorm goed in en giet het beslag er in.

Leg de amandelcake in een voorverwarmde oven op 160℃ voor zo’n 28 tot 35 minuten. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en er droog uitkomt. Laat de cake compleet afkoelen.

Smeer er wat honing op en maak het af met grofgehakte amandelen.

Bron: kookmutsjes