Kaasbroodjes

Kaasbroodjes

Kaasbroodjes van bladerdeeg

Heb je ergens 5 minuutjes, wat bladerendeeg en een stuk kaas over? Dan zijn deze kaasbroodjes superlekker om te maken. Eet ze als lunch of serveer ze in een kleinere variant bij de borrel.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 min.

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 stuk jong belegen Stompetoren kaas
  • Bieslook
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 4 el geraspte kaas

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar en laat ze 5 tot 10 minuten ontdooien op het aanrecht.

Snijd van de kaas repen van ongeveer 8 cm lang en 1 cm dik rondom. Knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1 cm.

Leg op 1 plakje bladerdeeg links van het midden een reep kaas. Strooi er wat bieslook over. Smeer alle randen rondom in met losgeklopt ei.

Vouw het plakje dicht en druk de randen goed aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met ei, bestrooi met een eetlepel geraspte kaas en maal er wat verse peper over. Maak zo alle vier broodjes.

Leg de kaasbroodjes op het bakpapier. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Serveer ze warm en strooi er nog wat verse bieslook over.

Bron: bakken.nl