Deze maand hebben we een makkelijk ovengerecht voor je. Met dit basisrecept kun je veel kanten op: varieer met sauzen of kruiden en maak de ovenschotel helemaal naar jouw smaak.
Deze maand hebben we een makkelijk ovengerecht voor je. Met dit basisrecept kun je veel kanten op: varieer met sauzen of kruiden en maak de ovenschotel helemaal naar jouw smaak.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30-60 min.
Ingrediënten:
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Zet een pan met kokend water klaar en kook de aardappelen 20 min. tot ze gaar zijn.
Snijd de prei in ringen. Zet een pan met olie klaar en bak het gehakt rul. Voeg daarna de preiringen toe. De tomaten kunnen in plakken gesneden worden. Verdeel de helft van de aardappelen over de bodem van de ovenschaal en schep daar bovenop het gehakt-prei mengsel en de tomaten. Ga verder met lagen leggen tot je ovenschaal gevuld is. Dek de bovenste laag af met de belegen kaas plakken. Leg de ovenschotel in het midden van de oven en bak het geheel in circa 30 min. goudbruin.