Lentesalade

Lentesalade

lentesalade-100

Het prachtige weer deze week is dé reden voor een heerlijke tuinpicknick, en deze frisse lentesalade is daarbij niet te missen. Perfect te combineren met een rosé uit ons uitgebreide assortiment. Kom langs en laat ons je adviseren!

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten:

  • 300 gram krieltjes
  • 100 gram gedopte tuinbonen (of uit vriezer)
  • 50 gram verse tuinbonen (of uit vriezer)
  • dille
  • peterselie
  • gerookte zalm
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • mosterd
  • peper en zout

Was de krieltjes grondig en kook deze in de schil in ongeveer 10-15 minuten gaar. Giet vervolgens af.

Kook of pocheer de eitjes in een pan met water. Houd 6 minuten aan voor koken en 2/3 minuten voor pocheren.

Kook de tuinbonen en doperwten in ongeveer 5 minuten gaar in een laagje water en giet deze af wanneer ze zacht zijn, maar nog wel een bite hebben.

Voor de dressing meng je 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijnazijn en 1 theelepel mosterd in een hoge kom. Voeg hier wat verse en fijngesneden dille en peterselie aan toe.

Blender met behulp van een staafmixer glad.

Doe de krieltjes, bonen en gerookte zalm in een schaal en meng hier de dressing doorheen.

Breng op smaak met peper en zout en garneer met de eieren en wat dille takjes. Eet smakelijk!

 

Bron: Blije Bietjes