Gevulde pompoen

Gevulde pompoen

434591-PE9OW6-819_50

Oktober is dé maand voor pompoenen. Wist je dat de pompoen een bron van vitamine A, B, kalium, eiwitten en ijzer bevat? Met dit veelzijdige gewas kun je eindeloos variëren. Deze maand een recept met pompoen uit de oven.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30-60 min.

Ingrediënten:

  • 2 flespompoenen
  • 2 rode (punt)paprika’s
  • 2 (rode) uien
  • 400 gr zwarte bonen (uit blik)
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • chilipoeder
  • komijnzaden
  • 175-200 gr geraspte kaas
  • zout
  • olie
  • klein scheutje wijn of port

Bereidingswijze:

Was de flespompoenen en snijd ze door de helft. Verwijder de zaden uit de pompoen en hol uit (niet te diep).

Doe een scheutje olie in een ovenschaal en zet deze in. Gebruik een kwast om de pompoen aan de buitenkant ook in te vetten met wat olie. Leg de pompoenhelften daarna met de uitgeholde zijde naar beneden in de ovenschaal en zet ze in een voorverwarmde oven op 190 graden voor 40 min. Snijd ondertussen de ui en knoflook en rode peper fijn. De paprika kan in stukken gesneden worden.

Fruit de ui, knoflook, rode peper en paprika in een pan. Doe er naar smaak chilipoeder en komijn bij. Blus het geheel af met een scheutje port of wijn. Spoel ondertussen de zwarte bonen af, laat uitlekken en bak ze kort mee in de pan. Eventueel wat zout toevoegen.

Draai de pompoenhelften voorzichtig om en vul ze met het mengsel uit de pan. Strooi er geraspte kaas over en leg ze nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de pompoenen aan tafel met wat dipsauzen zoals zure room of guacamole!